احمدعلي كيخا در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه به دليل تراكم پوشش گياهي در بخشي از زيستگاه و عدم امكان دسترسي، هنوز آمار دقيق تلفات مشخص نيست افزود: اما متاسفانه روند تلفات همچنان ادامه دارد.
به گفته وی، «اقدامات اوليه از آغاز حصول اطلاع اداره كل حفاظت محيط زيست خوزستان از مرگ نخستين گوزنها با حضور دامپزشكان، مديركل، معاونين و محيط بانان استان به صورت شبانه روزي در محل صورت پذيرفته است ولي به دليل كوتاه بودن فاصله زمانی پدیدار شدن اثرات این بیماری و تلف شدن حيوان امكان كنترل ابتلا و مرگ و مير گوزنها به سادگي ميسر نشده است.
معاون محیط طبیع یسازمان محیط زیست اظهار داشت: تيمي متشكل از متخصصان و كارشناسان نيز از تهران به منطقه اعزام شده كه ماحصل اقدامات آنها تا كنون نجات جان 3 گوزن و خروج و معدوم كردن لاشه هاي آلوده به تخم و نوزاد اين مگس از طريق لاشه سوزي است .
كيخا افزود: در حال حاضر به دليل تراكم پوشش گياهي و گريزپا و پنهان كار بودن اين گونه و عدم امكان زنده گيري و دسترسي آسان به نمونه هاي آسب دیده شرايط در زيستگاه مساعد ارزيابي نميشود و با اینکه محيط بانان با استفاده از هر ترفند و وسيلهاي در تلاش براي ياري رساندن به گوزنها هستند ولي به دليل هجوم گسترده مگسها و زمان كوتاه تخم گذاري و مرگ در كنار شرايط خاص زيستگاه مشكلاتي بر سر راه امداد رساني به وجود آمده است.
معاون محيط طبيعي و تنوع زيستي سازمان حفاظت محيط زيست تصریح كرد : اين گونه از مگس كه عامل شيوع بيماري به نام «مياز» در جانوران است در اين زيستگاه بخش سر و گردن حيوان را مورد هدف قرار داده است.
به گفته وی، تيم امداد رسانی پس از عزيمت به زيستگاه با همكاري50 نفر از محيط بانان و نصب يك كيلومتر تور موفق به زنده گيري سه راس گوزن آلوده به انگل شدند. اين سه راس پس از كنهزدايي و خارج كردن نوزادان مگس از بافتها و مداواي اوليه و تزريق داروهاي لازم قرنطينه شدهاند. نمونههاي لازم هم از بافت و خون با همكاري دامپزشكي استان انجام شده و به چندين آزمايشگاه ارسال شده است.
کیخا ادامه داد: عاجل ترين و مهمترين چالش در حال حاضر زندهگيري گوزنها و پاك سازي زيستگاه است كه چنانچه گفته شد با موانعي مواجه است.
معاون محیط طبیعی سازمان محیط زیست از برپايي كومه هايي برروي آبشخورها خبر داد و افزود: «اميدواريم بتوانيم گوزنها را در زمان نوشيدن آب زنده گيري كنيم چرا كه در حال حاضر به دليل تراكم پوشش گياهي حتي استفاده از سلاحهاي بيهوشي نيزميسر نيست. پس از زنده گيري ضمن انگل زدايي از حيوانات مبتلا نسبت به تزريق داروهاي ضد انگل كه هم نوزاد مگسها هم كنهها را از بين ميبرد اقدام خواهد شد.
نظر شما